Vývojári z Cloud Imperium Games majú za sebou ďalší významný míľnik – vývoj obchodného a bojového simulátora Star Citizen už od hráčov vyzbierali 400 miliónov dolárov, informuje Kotaku. Len pre porovnanie, rozpočet pre Grand Theft Auto V bol 265 milónov dolárov.

Hra je vo vývoji už neuveriteľných 9 rokov ako jeden z vôbec prvých titulov vývojári na tvorbu Star Citizen využili na financovanie crowdfundingovú kampaň.

robertsspaceindustries

Iróniou je, že aj napriek astronomickej vyzbieranej čiastke od hráčskej komunity Cloud Imperium Games stále neohlásilo dátum vydania plnej verzie hry, ktorá mala byť dokončená už v roku 2014. Zdá sa však, že obrovskej mase podporovateľov to nevadí a peniaze sa tvorcom sypú ďalej.

Vizionár a hlavný dizajnér ambiciózneho projektu Chris Roberts chce vytvoriť rozmanitú vesmírnu hru, ktorá ponúkne nielen nekonečný vesmír, ale aj skvelú grafiku a pokročilú podporu pre VR.

Napriek tomu, že Star Citizen ešte zďaleka nevyšiel vo svojej finálnej podobe, podporovatelia kampane si ho už roky môžu zahrať v alfa verzii a kupovať si v nej najrôznejšie vesmírne koráby. Do hry do dnešnej doby naskočilo už takmer 3 a pol milióna hráčov.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú