Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Procesory AMD sa vrátili na vrchol, teda minimálne čo sa týka možností ich pretaktovania na vysokú frekvenciu. Tentokrát to však nebol žiaden z nových Ryzenov, ktorý prekonal dlhoročný rekord, ale AMD FX-6300, ktorý si získal titul procesora s najvyšším taktom, informuje Tom’s Hardware.

Práve tento model od AMD bol využitý pri pretaktovaní na rekordných 8 GHz, čo je najvyšší takt za posledných 9 rokov pri 6-jadrovom CPU. Toto pretaktovanie bolo realizované pri využití jedinečnej kombinácie s vysokým taktovaním zbernice na 281 MHz a násobičom jadra 28,5, kvôli čomu bolo možné dosiahnuť s procesorom AMD FX-6300 tak vysokú frekvenciu.

MyDrivers

A hoci sú pri vysokom pretaktovaní zvyčajne deaktivované niektoré jadrá za účelom zvýšenia taktu na zvyšných, v tomto prípade bolo pretaktovanie dosiahnuté pri fungovaní všetkých 6 jadier procesora.

Týmto spôsobom tak AMD FX-6300 stanovilo nový rekord pri pretaktovaní 6-jadrových CPU, no absolútne najvyšší rekord drží stále FX-8370, ktorý bol pretaktovaný až na 8,722 GHz.  Zrejme však ide o posledný takýto rekord, ktorý bol dosiahnutý s FX procesorom od AMD, nakoľko sa táto séria už ani nevyrába.

Zdroj: Tom’s Hardware

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú