Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Polícia sa intenzívne zaoberá osobami, ktoré sa na sociálnych sieťach vyhrážajú policajtom alebo vyzývajú ostatných k rôznym násilnostiam. Vo veci vedú aj vyšetrovanie pre trestné činy útoku na verejného činiteľa a podnecovania na trestný čin.

Páchateľom v tomto prípade hrozí väzenie na tri, respektíve dva roky. V tlačovej správe o tom informovala trnavská policajná hovorkyňa Zlatica Antalová.

Vyhrážanie sa policajtom súvisí so štvrtkovým zásahom v supermarkete v Piešťanoch štvrtkovým zásahom v supermarkete v Piešťanoch, v ktorom si skupina osôb odmietala nasadiť respirátory.

Pri incidente boli zranení dvaja policajti a jeden muž. Všetci boli jednorazovo ošetrení v nemocnici. Policajti obvinili z prečinov útoku na verejného činiteľa a výtržníctva troch mužov, ktorí sa aktívne zapojili do konfliktu. Rovnako podali podnet na väzobné stíhanie všetkých obvinených. Prokuratúra sa v dvoch prípadoch s návrhom stotožnila.

V nedeľu popoludní policajti eskortovali dvoch mužov na piešťanský súd, kde sa rozhoduje o ich väzbe. Tretieho z obvinených polícia stíha na slobode. V prípade dokázania viny im môže hroziť trest odňatia slobody na jeden rok až päť rokov.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú