V súčasnosti nepadlo žiadne rozhodnutie o budúcich fázach investície Volvo Cars na Slovensku. Projekt bude realizovaný tak, ako bolo komunikované v minulosti. Upozornila na to automobilka v stanovisku k medializovaným informáciám, ktoré vychádzali zo zverejneného zámeru v rámci posudzovania vplyvov na životné prostredie (EIA).

Ako viete, EIA je súčasťou povoľovacieho procesu, ktorý musí zahŕňať všetky potenciálne fázy projektu a ich dopad na životné prostredie. V súčasnosti však nepadlo žiadne rozhodnutie ohľadom budúcich fáz projektu. Projekt bude realizovaný tak, ako bolo komunikované v minulosti,“ uviedlo Volvo Cars.

Spoločnosť zverejnila svoj investičný zámer na enviroportáli tento týždeň. Avizuje v ňom vybudovanie závodu na výrobu automobilov s predpokladanou výrobnou kapacitou 250 000 elektrických vozidiel ročne v prvej fáze. Následná druhá fáza by podľa zámeru mohla zahŕňať ďalších 250 000 vozidiel ročne.

Príchod Volva a výstavby závodu na elektromobily pri Košiciach oznámilo ministerstvo hospodárstva 1. júla minulého roka. Plánovanú kapacitu závodu vtedy odhadli na 250 000 vozidiel za rok.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú