Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Člen predstavenstva Volkswagen, Thomas Ulbrich, priznal, že Tesla má oproti nim 10-ročný náskok vo vývoji a výrobe elektromobilov. Dodal však, že so súčasnou stratégiou Volkswagenu budú schopní túto stratu čoskoro dohnať, informuje Teslarati.

Tesla je bez najmenšej pochyby aktuálne lídrom v oblasti vývoja a výroby elektromobilov. O tom svedčí nielen podiel na jednotlivých trhoch, ale aj vyjadrenia predstaviteľov konkurenčných automobiliek.

Podľa Ulbricha dokázala Tesla počas 17 rokov svojej existencie niečo, čo sa len tak nevidí. Ako prvej spoločnosti sa jej podarilo presadiť elektrické autá v komerčnom a každodennom používaní bežnými ľuďmi.

Volkswagen ID.3 / Zdroj: VW

Ako informuje portál CNA, napriek tomu, že má Tesla približne 10-ročný náskok v segmente elektromobility, pre spoločnosť Volkswagen je obrovským motivátorom a pri súčasnej stratégii by tento náskok mohli v priebehu niekoľkých rokov stiahnuť, tvrdí Ulbrich.

Ako sme ťa už dávnejšie informovali, generálny riaditeľ Volkswagenu nedávno upravil svoje tvrdenia ohľadom konkurenčného boja s automobilkou Tesla. V minulosti bolo ich cieľom dostať sa vo vývoji pred americkú firmu, teraz im však bude stačiť, ak s nimi budú schopní držať krok.

Zdroj: Teslarati, CNA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú