Vakcinácia proti novému koronavírusu prebieha už po celom svete, pričom v mnohých oblastiach sa do prvých fáz dostali práve ľudia starší nad 65 rokov. Medzi tých patrí už aj miliardár Bill Gates, ktorého včera zaočkovali v americkom Washingtone, upozornil CNET.

Bill Gates bol jeden z mnohých, ktorí už dlhší čas podporovali rýchly vývoj vakcíny proti novému koronavírusu, za čo sa stal aj terčom nespočetného množstva konšpirácií a dezinformácií, ktoré sa šírili aj medzi Slovákmi.

Spoluzakladateľ spoločnosti Microsoft včera pridal príspevok na Twitter, v ktorom oznámil, že už aj on patrí medzi zaočkované osoby. Do prvej vlny očkovania sa dostal vďaka tomu, že v októbri presiahol vek 65 rokov, ktorý je hranicou pre nárok na očkovaciu látku v štáte Washington.

Gates už v minulosti vyzýval Američanov aj na poctivé dodržiavanie vládnych opatrení a v stredu v deň inaugurácie nového prezidenta Joe Bidena uviedol, že sa teší na spoluprácu s novou administratívou v otázkach, ako sú klimatické zmeny a COVID-19.

Zdroj: CNET, Twitter / @BillGates

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú