Spoločnosť Arriva Liorbus ponúka cestujúcim možnosť aktivácie virtuálnej dopravnej karty v mobilnom telefóne ako plnohodnotnej náhrady plastovej dopravnej čipovej karty. Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) zatiaľ zaviedol podľa jeho predsedníčky Eriky Jurinovej virtuálne dopravné karty na Orave a Liptove. Doplnila, že cestujúcim umožňujú praktický a jednoduchší spôsob úhrady cestovného.

Zároveň sú ďalšou novinkou a benefitom modernizácie a efektívneho fungovania prímestskej autobusovej dopravy. Postupne smerujeme k zavedeniu integrovaného dopravného systému, ktorý prepojí mestskú hromadnú, prímestskú autobusovú a železničnú dopravu. Viaceré zmeny a zvýhodnenia pre cestujúcich sme zrealizovali už koncom minulého roka. Zaviedli sme dovtedy chýbajúce prestupné cestovné lístky i vzájomné akceptovanie dopravných kariet našich zmluvných dopravcov. V súčasnosti je možné cestovať na jednu dopravnú kartu u oboch zmluvných autobusových dopravcov v ŽSK,“ uviedla Jurinová.

Sme radi, že popri nových autobusoch, elektronických tabuliach i online dobíjaní čipovej karty, môžeme cestujúcim poskytnúť ďalší nástroj modernej doby, akým je virtuálna dopravná karta. Platba mobilným telefónom sa v súčasnosti stala často používaným spôsobom úhrady, preto veríme, že aj naši cestujúci uvítajú túto možnosť platby cestovného na linkách prímestskej a mestskej autobusovej dopravy na Liptove a Orave,“ povedal generálny riaditeľ spoločností Arriva na Slovensku László Ivan.

Virtuálna dopravná čipová karta je určená pre držiteľov smartfónov s operačným systémom Android vo verzii 5.1 a novšej, s podporou technológie NFC. Aktivovanú virtuálnu dopravnú čipovú kartu môžu používať držitelia čipovej karty vydanej spoločnosťou Arriva Liorbus. Ak sa cestujúci rozhodne používať len virtuálnu kartu, môže si preniesť kredit alebo predplatný lístok na novú virtuálnu kartu.

Zdroj: TASR

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú