Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Herec Vin Diesel, známy najmä svojou rolou vo filmovej sérii Rýchlo a zbesilo, uvažoval nad záporákom pre ďalšie, celkovo jedenáste pokračovanie tejto série, informuje Jalopnik. Pre Variety Vin Diesel priznal, že by mohol byť takýmto antagonistom presný opak Doma, postavy, ktorú tento herec v sérii Rýchlo a zbesilo stvárňuje.

Pripomína Muska

Dieselom vymyslená postava nápadne pripomína Elona Muska a navyše ju má hrať Robert Downey Junior, známy ako Tony Stark alebo Iron Man. Pri nakrúcaní filmov Iron Man boli tvorcovia inšpirovaní pri Starkovi práve Muskom, ktorý sa vo filme dokonca raz aj objavil.

Diesel navrhuje, aby Downey Junior stvárnil antagonistu protikladného Domovi, teda takého, ktorý je posadnutý umelou inteligenciou a autonómnymi autami. Tie podľa herca obmedzujú slobodu.

Kým o umelej inteligencii ako takej a jej dopade na spoločnosť je možné diskutovať hodiny, ako presne obmedzujú slobodu autonómne autá je otázne. Pre filmovú sériu, ktorej dielam už dlhšiu dobu chýbajú logika, zmysluplnosť či fyzikálne zákony, však nemusí ísť o ten najhorší nápad – predsa len v predošlom diely z roku 2021 tvorcovia poslali auto do vesmíru.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú