Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Elon Musk sa spolu s inžiniermi zo SpaceX chystá na prvý väčší „skok“ svojej testovacej lode Starhopper. Ten by mal prebehnúť už tento týždeň, informuje portál Space.

Ďalším cieľom spoločnosti SpaceX je dostať Starhopper do výšky 200 metrov vo voľnom lete. Na tento test však boli potrebné povolenia od Federálneho leteckého úradu, ktorý si vyžiadal podrobnejšie analýzy tohoto testovacieho letu, a tak sa pôvodný let z 12. augusta presunul, píše Teslarati. Teraz sa však zdá byť všetko na poriadku, pretože Federálny letecký úrad vydal vyhlásenie o uzavretí pláže a niektorých ciest v blízkosti základne Boca Chica, odkiaľ bude Starhopper aj tento raz štartovať.

Primárny dátum je nastavený na 21. augusta, čo je už o pár dní, no pre každý prípad sú vyhradené aj rezervné dni, teda 22. a 23. augusta. Ak celý test dopadne dobre, tak už čoskoro by sme sa mohli dočkať vzletov mimo atmosféry. Finálne verzie lodí Starship a Super Heavy by mali začať lietať v roku 2021. Misia okolo mesiaca, ktorú si zaplatil japonský miliardár, sa zasa plánuje na rok 2023, takže veľa času na testovanie už spoločnosti SpaceX nezostáva.

Zdroj: Space, Teslarati

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú