Britské ministerstvo pre medzinárodný obchod predstavilo v Európe po prvýkrát projekt Tech Rocketship Awards. Prihlásilo sa doň viac ako 650 inovatívnych firiem z celej Európy a Izraela. Do veľkého finále sa dostala aj slovenská spoločnosť InoBat zameraná na výskum, vývoj a výrobu batérií do elektromobilov. TASR o tom informovala Monika Holečková z britskej ambasády v Bratislave.

Vo veľkom finále, ktoré bude 24. marca, sa podľa jej slov stretne osem výhercov, ktorí zvíťazili vo svojich kategóriách. V tomto finálovom kole budú bojovať o víťazstvo jednej z troch hlavných cien, o čom rozhodne porota. Slovenská spoločnosť je výhercom v kategórii budúcnosť mobility a cestovanie. Tech Rocketship Awards podľa Holečkovej hľadala účastníkov zo všetkých kútov Európy s cieľom predstaviť tie najlepšie a najinovatívnejšie technologické firmy.

InoBat buduje na Slovensku plne integrovanú továreň na výrobu akumulátorov vo Voderadoch pri Trnave. Okrem toho sa však plne venuje vývoju batériových článkov na mieru, ktoré v budúcnosti s najväčšou pravdepodobnosťou uvidíme v rôznych elektrických vozidlách.

Spolu s americkou spoločnosťou Wildcat Discovery Technologies tak na Slovensko priniesol investíciu vo výške 100 miliónov eur a pracovné miesta až pre 150 ľudí zameraných na vývoj a výrobu batérií do elektrických vozidiel. My sme mali nedávno možnosť porozprávať sa o revolučných batériách zo Slovenska a budúcnosti elektromobility priamo s jej projektovým manažérom Otom Pisoňom a HSE manažérom Marekom Rolincom.

Zdroj: TASR

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú