Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Väčšina Nemcov si želá zavedenie tzv. očkovacieho pasu, ktorý by im umožnil navštevovať divadlá, fitnes centrá, športové podujatia a uľahčil by cestovanie. Vyplýva to z prieskumu verejnej mienky inštitútu YouGov Deutschland pre agentúru DPA.

Zo spomínaného prieskumu vyplýva, že 16 % opýtaných podporuje okamžité zavedenie očkovacieho pasu po vzore Izraela. Izrael minulú nedeľu predstavil tzv. zelené pasy, ktoré umožňujú osobám zaočkovaným oboma dávkami vakcíny, aj tým, čo ochorenie COVID-19 už prekonali, navštevovať kiná, divadlá, telocvične, hotely a synagógy.

Ďalších 44 % opýtaných si myslí, že by sa so zavedením očkovacieho preukazu v Nemecku malo počkať dovtedy, dokým nebudú mať možnosť zaočkovať sa všetky vekové kategórie tamojšieho obyvateľstva. Podľa najnovších plánov vlády by sa tak malo udiať do 21. septembra.

Iba 35 % respondentov rázne odmietlo zavedenie očkovacieho preukazu, ktorý by podľa nich zvýhodňoval zaočkovaných ľudí. Dáta pochádzajú z online prieskumu verejnej mienky, ktorý sa uskutočnil na vzorke 2030 respondentov nad 18 rokov medzi 24. a 26. februárom.

Predstavitelia členských krajín Európskej únie sa vo štvrtok zhodli na vytvorení európskeho očkovacieho pasu do troch mesiacov. Aké výhody by mal jeho držiteľom zaručovať je však nateraz nejasné.

Zdroj: TASR

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú