Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

V Rusku začínajú testovať nové semafory, ktoré budú môcť vodiči lepšie vidieť z diaľky, sú lacnejšie a využije sa tým oveľa viac plochy – informuje ruský portál Autonews.

V súčasnosti je väčšina semaforov kruhového tvaru, v ktorom sa nachádza kruhová žiarovka, prípadne moderné a úsporné LED diódy. Tento koncept je zaužívaný desaťročia a žiadne väčšie inovácie v tomto smere neprebehli. Spoločnosť Probok však prišla s nápadom nahradenia kruhového dizajnu štvorcovým, ktorý by bol celý vytvorený z LED diód. Ide o poprednú spoločnosť, ktorá sa už roky venuje dopravných problémom a prichádza s riešeniami, ktoré sú modernejšie, lacnejšie a pre vodičov či chodcov priaznivejšie. 

Probok

Semafory so štvorcovým dizajnom sú jednoduchšie na výrobu, lacnejšie a ich informačná plocha sa zvýši až o 40 – 50 percent, nakoľko bude svietiť celá plocha a hlavne rovnomerne. Vodiči tak aktuálny stav na svetelnej križovatke uvidia už z diaľky a problém nebudú robiť ani zhoršené svetelné podmienky. Zavádzanie nových semaforov začne v Moskve, pričom neskôr by sa mali pripojiť aj ostatné mestá v Rusku.

Zdroj: Autonews.ru, Probok.net

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú