Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Šialenstvo okolo posledného Spider-Mana nie a nie skončiť. Iba nedávno sa komiksová novinka s tržbami presahujúcimi 1,8 miliardy dolárov stala šiestym najzárobkovejším filmom v histórii a teraz dosiahla ďalší dôležitý míľnik, informuje People.

Spider-Man: Bez domova sa totiž stal tretím najzárobkovejším filmom na trhu Severnej Ameriky vôbec. Stalo sa tak 60 dní po premiére filmu, kedy pavúčí hrdina v tržbách v Spojených štátoch a Kanade dosiahol tržby bezmála 761 milióna dolárov.

TMDB

Dobrý sused Spider-Man tak za seba posunul Avatara, ktorý na rovnakom trhu dosiahol tržby približne 760,5 milióna. Na čele amerického rebríčka zostáva Star Wars: Sila sa prebúdza (936,6 milióna), druhá priečka patrí Avengers: Endgame, so zárobkami 858 miliónov dolárov.

Ešte o ňom budeme počuť

Úspech minuloročnej snímky je o to pôsobivejší, že film sa premietal v čase pandémie, kedy veľká časť kín stále funguje pod prísnymi hygienickými opatreniami a spravidla tiež s obmedzenými kapacitami.

Spider-Mana navyše čaká premiéra na mamuťom čínskom trhu, novinka sa tak v rebríčku najzárobkovejších filmov histórie môže dostať ešte vyššie. Dátum premiéry v Číne však film stále nedostal.

Isté je, že slovenskí diváci si nového Spideyho i ďalšie filmy z produkcie Sony budú môcť pozrieť na streamovacej službe HBO Max. Obsah je súčasťou dohody medzi Sony Pictures Television a WarnerMedia, informovali sme o ňom v samostatnom článku.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú