Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Spanilý let pilotov v Top Gun: Maverick nekončí a akčný veľkofilm režiséra Josepha Kosinskeho zaznamenal ďalší výrazný míľnik. Stal sa najziskovejším filmom v kariére Toma Cruisa, informuje IGN.

Nový Top Gun už od divákov stihol vytrieskať 806,4 milióna dolárov, čím sa zaradil na čelo najprofitovejších Cruisových filmov. Doposiaľ rekord držal Impossible: Fallout z roku 2018, ktorý sa v tržbách zastavil na 791,1 miliónoch.

Masívny divácky úspech pritom nikto nečakal. Pokračovanie akčnej klasiky z roku 1986 malo podľa pôvodných odhadov zarobiť len okolo 400 miliónov, potichu sa hovorilo o možnej pol miliarde.

Paramount

Dôvodom boli početné odklady filmu kvôli covidu, jednu dobu mu dokonca hrozilo, že Maverick skončí len na streamovacích službách. S tým však Tom Cruise rázne nesúhlasil a prakticky sám poslal film do kín.

Na úspechu letného blockbusteru sa vo veľkom podpísali americkí diváci. Viac než polovica tržieb, konkrétne 422,2 miliónov dolárov, do pokladnice štúdia pritieklo z domáceho amerického trhu.

Nový Top Gun je tak jedným z najväčších filmových prekvapení posledných rokov, v kinách navyše ešte nekončí a podľa analytikov by film nakoniec mohol skončiť na 900 miliónoch. Symbolickú miliardu takmer s istotou neprekoná, dôvodom je aj skutočnosť, že neštartoval v Rusku a v Číne.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú