V septembri minulého roka filmovú knižnicu Netflixu obohatila ľahká dobová kriminálka Enola Holmes, ktorá do popredia uviedla sestru notoricky známeho detektíva Sherlocka Holmesa a jej pátranie po nezvestnej matke.

Z filmu sa na Netflixe stal okamžitý hit a za prvé štyri týždne si ho pozrelo viac ako 76 miliónov divákov, čím sa Enola Holmes zaradila medzi najsledovanejšie pôvodné filmy streamovacej služby. Okamžite sa preto začalo hovoriť o pokračovaní, ktoré však Netflix do dnešného dňa oficiálne nepotvrdil.

Podľa portálu What’s On Netflix sa však na Enola Holmes 2 v tichosti intenzívne pracuje. Účasť na pokračovaní mala potvrdiť ústredná hviezda, vyhľadávaná herečka Millie Bobby Brown, asistovať by jej aj tentokrát mal jej brat Sherlock Holmes v podaní Henryho Cavilla, známeho tiež zo seriálového Zaklínača.

O projekte sa momentálne nevie takmer nič, od februára má prebiehať casting na nové postavy, pričom nakrúcať by sa mohlo začať už počas tohto leta. Millie Boby Brown sa medzičasom bude angažovať na nakrúcaní štvrtej série Stranger Things, Henry Cavill nedávno dokrútil druhú sériu Zaklínača.

Pokračovanie Enoly Holmes zároveň neprichádza ako prekvapenie. Už po premiére filmu sa charizmatická herečka vyjadrila, že spolupráca s režisérom Harrym Bradbeerom jej veľmi chutila, v podobnom duchu sa k prípadnému sequelu vyjadril aj britský filmový tvorca.

Pripomeňme, že film je založený na oceňovanej knižnej predlohe The Enola Holmes Mysteries  z pera spisovateľky Nancy Springerovej.  V rámci knižnej série bola doposiaľ vydaná šestica kníh, je preto možné, že pohodová detektívka sa neskončí ani druhým filmom.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú