Českí vývojári z Warhorse Studios majú ďalší dôvod na radosť. Nielen, že ich stredoveká hra Kingdom Come: Deliverance, celosvetovo predala viac ako tri milióny kópií, zaujíma sa o ňu aj známy televízny producent.

Ako informuje Variety, české herné štúdio Warhorse uzavrelo zmluvu s bývalým riaditeľom Netflixu, Erikom Barmackom, ktorý si po odchode zo streamovacej služby založil vlastnú spoločnosť Wild Sheep Content.

Zatiaľ sa nevie, či bude Kingdom Come: Deliverance sfilomovaný ako seriál alebo celovečerný film, celý projekt je len na začiatku a aktuálne sa začína s výberom scenáristov a režisérov.

Kingdom Come nie je jedinou hrou, ktorú sa spoločnosť Erika Barmacka rozhodla preniesť aj na televízne obrazovky. Televízny guru nedávno uzavrel aj zmluvu s herným vydavateľom Sega, s ktorým plánuje nakrútiť celovečerný film inšpirovaný úspešnou hernou sériou Yakuza.

Barmack sa pri výbere projektov podľa vlastných slov sústredí predovšetkým na neamerický obsah, ktorý je lokálne silný, ale má potenciál zaujať aj celosvetové obecenstvo. Ako príklad takéhoto projektu televízny tvorca uviedol napríklad Zaklínača.

Pripomeňme, že príbeh hry Kingdom Come: Deliverance je zasadený do začiatku 15. storočia a sleduje príbeh lenivého kováčovho syna Jindřicha, ktorému Kumáni v službách miestneho pána zmasakrujú rodinu.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú