Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Po vyše roku sporov a zákazov bol čínsky gigant v USA vyhlásený za bezpečnostné riziko. Rozhodla tak vo svojom uznesení Federálna komisia pre komunikáciu, ktorá včera označila Huawei a ZTE za bezpečnostnú hrozbu pre komunikačné siete Spojených štátov. Pocítia to aj domáce telekomunikačné firmy, informuje The Verge.

Označenie Huawei a ZTE za bezpečnostnú hrozbu pre USA bude mať dopad aj na tamojších telekomunikačných providerov, ktorí tak v prípade nákupu zariadení od týchto firiem pre svoje siete nebudú mať nárok na štátne dotácie z fondu.

Zobraziť celú galériu (0)
VectorStock (úprava redakcie)

Týmto spôsobom odrezala americká vláda čínskeho giganta a ZTE od ďalších financií a možnosti spolupráce s tamojšími spoločnosťami. O tomto návrhu hlasovala Federálna komisia pre komunikácie ešte v novembri minulého roka. Výsledok bol jednohlasný. Rozhodnutie nadobudlo účinnosť až 1. júla.

Ani jedna z čínskych spoločností sa k situácii zatiaľ nevyjadrila. Doteraz odmietali tvrdenia, že by predstavovali riziko. Týmto spôsobom Trumpova administratíva ešte viac pritvrdila a „odstrihla“ čínske firmy od vládneho fondu. Okrem toho Spojené štáty nedávno zakázali export high-tech zariadení do Hong Kongu, informuje The New York Times.

Zdroj: The Verge, The New York Times

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú