Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Nočné 71. udeľovanie televíznych cien Primetime Emmy sa rozlúčilo s úspešným fantasy Hra o tróny (2011 – 2019) cenou pre najlepší dramatický seriál. Projekt, ktorého poslednú epizódu odvysielali v máji tohto roku, mal v aktuálnom ročníku, vrátane Creative Arts Awards, v hre rekordných 32 nominácií, čo je najviac ako kedy nejaký projekt získal v rámci jedného ročníka.

Obľúbená séria z produkcie HBO získala desať trofejí v rámci Creative Arts Awards a v noci na dnes k nim pridala dve Primetime Emmy. Tú druhú si vyslúžil Peter Dinklage v kategórii Najlepší herec vo vedľajšej úlohe dramatického seriálu. Emmy pre najlepšiu herečku vo vedľajšej úlohe dramatického seriálu získala Julia Garner (Ozark) a ceny za hlavné roly dostali Billy Porter (Pose) a Jodie Comer (Na muške).

Za najlepšiu limitovanú sériu vyhlásili Černobyľ (2019), ktorý si na konto pripísal aj ďalšie dve ceny za scenár (Craig Mazin) a réžiu (Johan Renck). Emmy pre najlepší televízny film putovala tvorcom interaktívneho filmu Bandersnatch (2018), ktorý je súčasťou antológie Čierne zrkadlo.

Zdroj: SITA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú