Učitelia, ktorí učia dištančne a nemajú inú možnosť internetového pripojenia, môžu do leta 2021 požiadať o navýšenie dátových a hlasových služieb na svojich mobilných číslach. Ministerstvo školstva poskytuje túto službu učiteľom na dištančnom vzdelávaní ako bonus aj v novom roku.

Zber čísel prebieha na rovnakej webstránke, kde školy vyplňujú tzv. Covid školský semafor. Riaditelia školy po prihlásení svojim identifikátorom EDUID môžu požiadať o aktiváciu hlasových a dátových služieb pre svojich učiteľov. Ide o neobmedzené volania a objem dát minimálne 10 GB. Sú určené pre učiteľov základných a stredných škôl, ktorí učia online a nemajú inú možnosť internetového pripojenia.

Túto službu sme začali našim učiteľom ponúkať ako bonus na jeseň 2020. V tom čase nám ju operátori poskytovali bezodplatne, za čo im patrí vďaka.

Aktuálne prebehlo obstarávanie a naši učitelia môžu túto službu využívať opäť, ak zabezpečujú online vzdelávanie a potrebujú internetové pripojenie,“ priblížil minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling.

Spôsob navýšenia dátových a hlasových služieb závisí od technických možností jednotlivých operátorov – traja automaticky navyšujú dáta a volania k aktuálnemu paušálu používateľa, jeden nahrádza paušál novým s výraznou zľavou. Navýšenie hlasových a dátových služieb bude poskytované do 30. júna 2021.

Ďalšie články:

Zdroj: SITA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú