Necelý mesiac po nepredĺžení prevádzkovej licencie v Londýne zakázal činnosť americkému prevádzkovateľovi alternatívnej taxislužby Uber súd v Nemecku. Podľa štvrtkového verdiktu súdu firma, ktorá v krajine poskytuje služby prostredníctvom spolupráce s požičovňami áut, nemá na takéto aktivity licenciu, uviedla agentúra Reuters.

Pre Uber je to v krátkom čase ďalšia nepríjemná správa. Koncom novembra nepredĺžilo prevádzkovú licenciu americkej firme britské hlavné mesto. Londýnsky regulačný úrad vtedy ako dôvod uviedol obavy o bezpečnosť cestujúcich. V Nemecku Uber pôsobí v siedmich mestách, vrátane Berlína, Mníchova a Frankfurtu nad Mohanom.

Firma však v tejto krajine pôsobí iba formou spolupráce s požičovňami áut a ich profesionálnymi vodičmi. Verdikt vstupuje do platnosti okamžite, spoločnosť Uber sa však proti nemu môže odvolať. Ako uviedla, preskúma rozhodnutie súdu a následne zvolí ďalšie kroky s cieľom pokračovať v Nemecku vo svojej činnosti. Podľa zdroja blízkeho spoločnosti je Uber pripravený zmeniť spôsob svojho podnikania v krajine.

Zdroj: TASR

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú