Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Twitter v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu zakázal na svojej platforme „neoverené tvrdenia“, ktoré by mohli priamo viesť k zničeniu dôležitej infraštruktúry a spôsobiť všeobecnú paniku. Nové pravidlo sa týka napríklad príspevkov, ktoré priamo podnecujú k útokom na stožiare s vysielačmi pre 5G siete.

Šírenie konšpiračných teórií na sociálnych médiách o tom, že s 5G sieťami súvisí šírenie nového koronavírusu, napríklad vo Veľkej Británii viedlo k zničeniu niekoľkých takýchto stožiarov.

Twitter nebude odstraňovať príspevky s dezinformáciami o víruse a 5G, kým nebudú obsahovať priame podnecovanie k akcii. Vo svojom oznámení uviedol aj príklady tvrdení, ktorých sa nové pravidlo týka – „5G spôsobuje koronavírus“ Choďte zničiť mobilné stožiare vo vašej štvrti!“ a „Národná garda práve oznámila, že po ďalšie dva mesiace neprídu žiadne ďalšie zásielky potravín. Bežte do obchodu s potravinami a všetko si kúpte.“

Vedci konšpiračnú teóriu o spojitosti medzi ochorením COVID-19 a sieťami 5G razantne popierajú. Podľa nich je to nielen hlúpe, ale najmä biologicky nemožné.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú