Tím novozvoleného amerického prezidenta Joea Bidena uviedol, že nový šéf Bieleho domu „nezdedí“ vyše 33 miliónov „followerov“ oficiálneho prezidentského účtu používaného súčasným prezidentom USA Donaldom Trumpom na sociálnej sieti Twitter, informovala v utorok tlačová agentúra DPA.

Toto opatrenie, ak bude potvrdené, bude znamenať obrat od posledného odovzdania moci a Bidenovi by to zamedzilo v okamžitom prístupe k desiatkam miliónom voličov.

„V roku 2016 Trumpova administratíva na Twitteri absorbovala všetkých followerov prezidenta Obamu, čo sa týka účtov @Potus a @WhiteHouse. V roku 2020 nás Twitter informoval, že Bidenova administratíva bude musieť začať od nuly,“ uviedol Bidenov poradca pre médiá Rob Flaherty.

Účet @Potus má momentálne 33,2 milióna followerov, zatiaľ čo účet Bieleho domu ich má 26 miliónov. Trump využíva Twitter ako svoju základnú platformu na komunikáciu s verejnosťou. Často sa vyjadruje prostredníctvom svojho súkromného účtu na Twitteri, ktorý má 88,5 milióna followerov.

Zdroj: TASR

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú