Austrálsky úrad pre dohľad nad bezpečnosťou na internete vo štvrtok vyzval spoločnosť Twitter, aby zlepšila boj proti nenávistným prejavom na internete, v opačnom prípade bude čeliť pokute. Sociálna sieť má na to 28 dní, inak jej bude udelená pokuta 475 000 dolárov za každý deň po uplynutí stanovenej lehoty. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

„Zdá sa, že Twitter zlyhal v boji proti nenávisti,“ povedala austrálska komisárka pre dohľad nad bezpečnosťou na internete (E-safety) Julie Inmanová Grantová. Sociálna sieť je podľa nej v súčasnosti zodpovedná za každú tretiu nahlásenú sťažnosť týkajúcu sa nenávistných prejavov na internete v Austrálii.

Inmanová Grantová dodala, že jej úrad nie je jediný, čo má obavy v súvislosti s rastúcou mierou toxicity a nenávisti na Twitteri. Tie sú zamerané najmä na marginalizované komunity. Austrália vedie celosvetový boj o reguláciu platforiem sociálnych médií a nie je to prvýkrát, čo komisárka verejne kritizovala práve Twitter.

Odkedy sociálnu sieť vlani v októbri odkúpil Elon Musk, prepustil viac než 80 % zamestnancov Twitteru vrátane niekoľkých moderátorov obsahu, ktorí na tejto sociálnej sieti odstraňovali nenávistné prejavy.

Komisárka o mesiac neskôr Muskovi napísala, že prepúšťanie toľkých zamestnancov povedie k neschopnosti tejto spoločnosti dodržiavať austrálske zákony.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú