Zaklínač má za sebou finále 3. série, ktoré bolo medzi fanúšikmi prijaté veľmi rozpačito, čo nakoniec platí aj o celom poňatí slávnej poľskej fantasy. Kastingová riaditeľka Zaklínača Sophie Hollandová sa v rozhovore pre Variety vrátila ešte k začiatkom Zaklínača a vysvetľuje, prečo jedna z kľúčových postáv nie je biela tak ako v knihách Andrzeja Sapkowskeho.

Konkrétne ide o postavu Geraltovej lásky Yennefer, ktorú v seriáli stvárňuje britsko-indická herečka Anya Chalotra. Nad týmto výberom nemalá časť fanúšikov ohŕňala nosom ešte pred premiérou prvej série a Hollandová teraz približuje, že sa v prípade Yennefer chcela sústrediť hlavne na diverzitu a odkloniť sa od bieleho ideálu krásy.

TMDB.org

V knihe je opísaná ako najkrajšia žena na svete. Bolo to však ešte pred niekoľkými rokmi a myslím si, že sa veci odvtedy zmenili. Ale keď sa zamyslíte nad nevedomou zaujatosťou ľudí – najmä vo svete fantasy, mala som pocit, že tieto svety sú prevažne biele. Pamätám si, ako som povedala: „Musíme spochybniť to, čo ľudia považujú za štandard krásy. A mať farebnú ženu v tejto úlohe pôsobí na divákov neuveriteľne silne.“

Sophie Hollandová preto mala podľa vlastných slov kasting Yennefer živo diskutovala aj s tvorkyňou Zaklínača, Lauren Schmidtovou, ktorá sa s podobnou víziou stotožnila a neskôr nasledovalo práve obsadenie Anyi Chalotri.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú