Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Miliardy ľudí po celom svete dnes medzi sebou komunikujú prostredníctvom sociálnych sietí, ktoré ich majú spájať. Podľa vyjadrení Linusa Torvaldsa však odkryli zlú stránku ľudí, ktorí sa často skrývajú za anonymitu. Tvorca Linuxu kritizoval celý model sociálnych sietí a prostredím, ktoré vytvárajú, sa majú snažiť k cebe prilákať čo najviac používateľov.

Fínsky programátor, Linus Torvalds, ktorý stál za zrodom Linuxu sa v rozhovore pre portál Linux Journal nelichotivo vyjadril na adresu sociálnych sietí. Ak by mohol zmeniť jedinú vec na internete, boli by to podľa jeho slov práve sociálne siete. Podľa Torvaldsa je najväčší problém v tom, že sa snažia vytvárať prostredie pre všetkých ľudí, ktorí môžu ostať v anonymite.

„Úplne nenávidím moderné médiá – Twitter, Facebook, Instagram. Je to choroba. Zdá sa, že podporuje zlé správanie,“ vyjadril sa Torvalds pre Linux Journal. Na týchto platformách podľa neho neexistuje žiadna kontrola kvality a celý princíp „lajkov“ a „zdieľaní“ je údajne iba „odpad“. Výsledkom týchto moderných médií je nechutné správanie, ktoré by sa inak v kontakte zoči voči neuplatnilo, informoval Futurism.

Zdroj: Futurism, Linux Journal

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú