The International je výročným turnajom v populárnej hre Dota 2, ktorého sa zúčastnilo 18 tímov z celého sveta, aby zabojovali o obrovskú hlavnú výhru. Hráči mohli na turnaji vyhrať doteraz najvyššiu výhru spomedzi všetkých e-športových turnajov, ktorá sa vyšplhala na neuveriteľných 34,3 milliónov dolárov. Celkový počet divákov, ktorí sledovali finále TI9 v Dote 2, dosiahol úroveň až 1,96 miliónov ľudí, pričom až 1,1 milión z nich sledovalo turnaj cez Twitch, informuje ZBT.

Získané štatistiky pritom pochádzajú iba spoza hraníc Číny, nakoľko je obtiažne získať z tejto krajiny presné čísla. Celkovo však išlo o historicky najväčší počet divákov, ktorí si vychutnávali veľké finále v Dote 2 na turnaji TI9. Tým padol nielen predošlý rekord z turnaja TI8, kedy bola sledovanosť na úrovni 1,21 miliónov divákov.

Rekord prekonal aj Twitch, cez ktorý sledovalo predošlý turnaj 735 000 ľudí. TI9 sa tak stal doteraz najpopulárnejším turnajom svojho druhu, hoci stále zaostáva napríklad za Fortnite World Cup finále, ktoré si pozrelo až 2,33 miliónov divákov, informuje Dexerto

Zdroj: Dexerto, ZBT

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú