Obchodná vojna medzi USA a Čínou v posledných dňoch naberá na obrátkach. Donald Trump však včera pripustil, že ak Huawei pristúpi na ich podmienky, bude môcť naďalej obchodovať s USA.

Po tom, čo Americká obchodná inšpekcia zaradila spoločnosť Huawei na čiernu listinu a prezident Donald Trump vyhlásil, že táto spoločnosť je veľmi nebezpečná z bezpečnostného a vojenského hľadiska, včera na konferencii pripustil, že existuje istá šanca na dohodu, informuje portál Bloomberg. Aj keď dodávatelia súčiastok pre Huawei môžu svoje produkty vyvážať do Číny, toto špeciálne povolenie je platné len do 19. augusta. To, či potom nastane definitívny zákaz, je zatiaľ nejasné.

Zobraziť celú galériu (0)
YouTube (úprava redakcie)

Donald však pripustil možnú dohodu. Na otázku, aké podmienky bude musieť Huawei splniť, odpovedal iba toľko, že určite to budú výhodné podmienky pre USA. Spomeňme si napríklad na zrušenie zákazu obchodovania pre spoločnosť ZTE. Ako informuje portál Politico, ZTE zaplatila sankciu 1 miliárd dolárov, čím sa jej znova otvorili dvere na americký trh. Pôvodný zákaz bol udelený minulý rok a platiť mal až 7 rokov.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú