Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Vyšetrovanie tragickej nehody autonómneho vozidla Uber, ktorá sa odohrala ešte v roku 2018, je konečne na konci. Ako informoval portál Engadget, za vinníka nehody bola obvinená osoba, ktorá mala za úlohu dohliadať na jazdu autonómneho Volva priamo z vozidla.

Tragická nehoda, pri ktorej zahynula žena menom Elaine Herzbergová, sa odohrala v meste Tempe v Arizone. Ženu zrazilo autonómne Volvo XC90 spoločnosti Uber, ktoré však bolo iba v testovacej fáze.

Aj preto spoločnosť do každého auta posadila zodpovednú dohliadajúcu osobu, ktorá mala v prípade problémov zasiahnuť do riadenia a vyhnúť sa tak podobným prípadom. V tomto konkrétnom vozidle sedela Rafaela Vasquezová, ktorá si však počas incidentu absolútne neplnila svoju prácu.

Ako informuje portál TheVerge, vyšetrovanie ukázalo, že dohliadajúca osoba mala počas nehody sledovať na svojom smartfóne epizódu speváckej súťaže The Voice. Nevenovala tak dostatočnú pozornosť sledovaniu cesty okolo, chodca si nevšimla a na brzdy šliapla až keď bolo po náraze.

Softvér vozidla totiž zaznamenal osobu na ceste viac než 5 sekúnd pred nárazom, no celú situáciu údajne nevyhodnotil správne. Záložný vodič však mohol tejto situácii zabrániť a aj preto bol Uber zbavený všetkých obvinení.

Zdroj: Engadget, TheVerge

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú