Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Spoločnosť Toyota, známa hlavne pre výrobu automobilov sa spojila so spoločnosťou Preffered Networks Inc., aby tým urýchlila spustenie robotov do domácnosti – informuje agentúra Reuters.

Toyota Motor Corporation vlastní niekoľko návrhov, ako vytvoriť domácich pomocníkov v podobe inteligentných robotov. AI startup Preffered Networks sa naopak špecializuje na vývoj softvéru umelej inteligencie. Spoločne budú pracovať na vývoji tzv. servisných robotov, ktoré sú schopné učiť sa v prostredí v ktorom sa nachádzajú. Tieto dve firmy pritom už spolu pracujú od roku 2014 na vývoji autonómnych vozidiel bez vodiča.

REUTERS/Kim Kyung-hoon: Robot pomáha doniesť košík žene na invalidnom vozíku

Toyota plánuje robotov využívať v domácnostiach a nemocniciach, aby pomohli čoraz viac starnúcej populácií v krajine. V rámci projektu poskytne tucet robotov a v rámci nasledujúcich troch rokoch v rámci rozvoja sprístupní aj rôzne patenty z odboru.

Schopnosti robota už boli ukázané na minuloročnej výstave v Tokiu, kde si poradil s uprataním miestnosti, pričom sám rozlišoval medzi odpadkami a špinavými uterákmi. Viacero robotov s umelou inteligenciou bude použitých aj pri Olympijských hrách 2020. 

Zdroj: Reuters

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú