Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Dojazd elektromobilov sa neustále zvyšuje a týchto 10 modelov odvezie vodiča na jedno nabitie aj na vzdialenosť niekoľko stoviek kilometrov.

Pri pohľade na spaľovacie motory a elektromotory v automobiloch môžeme vidieť dva odlišné segmenty. Z nich začal jeden po viac ako 100 rokoch upadať a nahrádza ho „ekologickejšia“ alternatíva osobnej dopravy na elektrinu. Hoci sa mnohokrát dojazd elektromobilov nevyrovná dojazdu klasických áut, výdrž na jedno nabitie sa zlepšuje každým rokom, informuje Express. Aktuálne najlepším modelom je v tomto smere Tesla Model S vo verzii Long Range, ktorá zvládne prejsť na jedno nabitie až približne 600 km.

Pokiaľ by si sa zaujímal o kúpu nového elektromobilu, rozhodne príde vhod aj tento zoznam desiatich najlepších modelov s najväčším dojazdom v našej galérii podľa štandardizovaných testov WLTP (Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure) pre určenie spotreby paliva a emisii, informuje Car. Týmto testom sa musia aktuálne podrobiť všetky automobily, elektromobily predávané v EÚ.

Zdroj: Express, Car

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú