Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

S príchodom iOS 13 bol predstavený aj tmavý režim, ktorý je dostupný pre všetky Apple smartfóny, ktoré si tento najnovší OS nainštalujú. Využívať ho síce môžu všetci, no význam má len v prípade OLED displejov, kde dokáže ušetriť určité množstvo energie. Vďaka testu na YouTube kanále PhoneBuff môžme vidieť, aký veľký rozdiel to vytvorí na zariadení iPhone XS. 

Ide o jednu z kľúčových vlastností, ktorá umožňuje predĺžiť výdrž batérie v prípade, ak má zariadenie OLED či AMOLED displej. V prípade smartfón Apple sú to iPhone X, XS a iPhone 11 Pro. Zvyšok zariadení ho môže využiť taktiež, no okrem estetickej funkcie nemá žiadnu ďalšiu. Ako píše portál Engadget, vo videu môžeš vidieť testovanie dvoch iPhonov XS, pričom jeden z nich má zapnutý tmavý režim a druhý nie.

Aby bolo testovanie čo najpresnejšie, hodnota jasu bola nastavená na 300 nitov a všetky úkony predvádzala robotická ruka so stylusom. A výsledok? Kým iPhone s bežným režimom (svetlým) skončil vybitý, rovnaký telefón s tmavým režimom mal ešte stále 30 % batérie.

Minimálne v smartfónoch od Apple má tmavý režim výrazný dopad na výslednú výdrž zariadenia a výrazne tak dokáže predĺžiť dobu medzi jednotlivými nabíjaniami. 

Zdroj: Engadget, Youtube

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú