Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Čínska spoločnosť ByteDance, ktorá vlastní videoaplikáciu TikTok, dala prednosť softvérovej spoločnosti Oracle pred Microsoftom pri výbere amerického technologického partnera, ktorý by mohol pomôcť ďalšiemu fungovaniu populárnej aplikácie v USA. Uviedol to zdroj oboznámený s dohodou. Spoločnosť Microsoft v nedeľu oznámila, že jej ponuka na kúpu amerických operácií TikToku bola odmietnutá.

Administratíva prezidenta Donalda Trumpa hrozí, že zakáže pôsobenie TikToku najneskôr 20. septembra a prikázala firme ByteDance, aby predala svoje podnikanie v USA. Biely dom tvrdí, že činnosť videoaplikácie predstavuje riziká pre americkú národnú bezpečnosť, keďže jej vlastníkom je čínska spoločnosť. Americká vláda sa obáva, že údaje o používateľoch aplikácie odovzdávajú čínskym úradom. TikTok popiera, že je rizikom pre národnú bezpečnosť USA.

TikTok a Biely dom v nedeľu odmietli komentovať správu o tom, že videoaplikáciu kúpi Oracle. Firma Oracle na žiadosť o vyjadrenie neodpovedala, ale predtým uviedla, že problematiku nebude komentovať. Spoločnosť Walmart, ktorá plánovala pri akvizícii spolupracovať s Microsoftom, uviedla, že „naďalej má o TikTok záujem“ a rokuje o tom s firmou ByteDance a ďalšími stranami.

Zdroj: SITA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú