Odpoveď na rastúci odpor voči Twitteru nabral nový spád. Ako informuje The Guardian, Meta prichádza s novou aplikáciou v snahe zdolať akúkoľvek konkurenciu. Aplikácia s názvom Threads, ktorá bude prepojená s Instagranom, sa už dokonca nachádza v App Store, majitelia Androidov si ešte musia chvíľu počkať. Oficiálne spustenie nastane štvrtok, 6. júla 2023.

Threads je momentálne k dispozícii na predobjednávku v App Store, majitelia Androidov si ešte musia počkať. V popise sa uvádza, že ide o „textovú konverzačnú aplikáciu Instagramu“ – rozloženie vlákien bude takmer identické s rozložením na Twitteri, ale s možnosťou ponechať si svoje používateľské meno na Instagrame, ako aj účty, ktoré už sleduješ.

„Vlákna sú miestom, kde sa komunity stretávajú, aby diskutovali o všetkom, od tém, na ktorých dnes záleží, až po to, čo bude trendy zajtra,“ uvádza popis aplikácie v Apple Store.

Threads majú byť odpoveďou na Muskov chaos

Oznámenie prichádza počas ďalšieho záchvatu turbulencií na Twitteri. V sobotu spoločnosť zaviedla „dočasné“ limity na množstvo tweetov, ktoré môžu používatelia za deň vidieť, uviedol Musk v príspevku.

Overené a platené účty majú prístup k 10 000 príspevkom každý deň, zatiaľ čo neplatené účty môžu vidieť len 1 000 a nové neoverené účty len chabých 500. Po dosiahnutí tohto limitu sa Twitter stáva prakticky nepoužiteľným.

V súlade s reputáciou spoločnosti Meta pri získavaní osobných údajov používateľov, Threads  vyžaduje na fungovanie prístup k údajom o finančných informáciách, osobných informáciách, fotografiám, polohe, kontaktom či bhistórii vyhľadávania.

Viac informácií sa dozvieme už o dva dni, kedy aplikácia oficiálne príde medzi ľudí. Pri veľkom počte podobných aplikácií a pokusov z minulosti však nemožno vylúčiť, že aplikácia Threads môže byť fiaskom.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú