Nová generácia vesmírnej lode spoločnosti SpaceX je už takmer na obzore, no ešte musí prejsť niekoľkými testami, aby sa vyladili všetky jej nedostatky. Loď chcela táto vesmírna firma otestovať aj pred pár hodinami, kedy sa však skúška zastavila krátko pred spustením. Starhopper mal pred pár hodinami vyletieť do vôbec najväčšej výšky doteraz, no menej ako 1 sekundu po štarte sa odpočítavanie zastavilo, informoval Engadget.

Počas testu sa mal Starhopper dostať zo štartovacej plochy v Boca Chica Beach do výšky 150 metrov. Štart testu bol naplánovaný na 26. augusta o 19:00 východného času (27. augusta o 03:00 nášho času), no nakoniec došlo k ďalšiemu odloženiu testu, ktorý bol zastavený iba 0,8 sekundy po uplynutím odpočítavania.

Starhopper tak „nevyskočil“ do plánovanej výšky, hoci malo ísť podľa Muska o finálny test tohto prototypu. SpaceX momentálne uvažuje nad novými možnosťami, no podľa Elona Muska musia byť skontrolované zážihové trysky, a tak sa test odkladá minimálne do zajtra, informuje CNET. Podľa jedného z nedávnych tweetov sa však zdá, že išlo o chybu kábla alebo konektora.

Zdroj: CNET, Engadget

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú