Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Tesla pridá do autopilota užitočnú funkciu. Po novom sa bude vedieť vyhnúť nebezpečným výmoľom na cestách, čím sa môže výrazne zlepšiť bezpečnosť autonómnej jazdy.

Tesla Model 3 dostala v poslednom čase nové zaujímavé aktualizácie ako „Enhanced Summon“, vďaka čomu sa dokáže vozidlo autonómne pohybovať po parkovisku a prísť z parkovacieho miesta až k svojmu majiteľovi. Najnovšia aktualizácia umožňuje ešte vyššiu autonómnosť autopilota pri jazde po diaľnici, pričom je potrebná len minimálna interakcia vodiča vozidla počas jazdy, o čom informoval portál Electrek.

Viacero majiteľov si vylepšenia autopilota pochvaľuje no stále mu chýba jedna dôležitá vec. Majitelia konfrontovali Elona Muska na sieti Twitter s otázkou implementácie vyhnutia sa výmoľom, ktoré by zvýšili bezpečnosť jazdy a samozrejme opotrebovanie vozidla.

Na jednu z otázok Elon Musk odpovedal, čím potvrdil, že Tesla naozaj pracuje na funkcii vyhýbania sa výmoľom. Táto funkcia bude možná aj vďaka tomu, že Tesla aktualizovala svoju neurónovú sieť, ktorú Elon Musk popísal ako „epickú“.

Zdroj: Electrek

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú