Americká Tesla rozširuje produkciu svojich elektromobilov aj do Číny, kde postavila ďalšiu továreň. Gigafactory 3 už čaká iba na posledné povolenia a následne bude môcť vyrábať elektrické autá tohto giganta pre tamojší čínsky trh. Tesla plánuje spočiatku vyrábať 1 000 kusov Modelu 3 týždenne a neskôr sa výroba môže zvýšiť, no ešte predtým ukázala prvé kusy, ktoré zišli z linky, informuje Teslarati.

Čínska verzia Modelu 3 sa od amerického variantu bude líšiť hneď v niekoľkých smeroch. V prvom rade je to názov výrobcu na veku kufra v čínštine, no okrem toho pribudli aj zmeny v oblasti nabíjania. Model 3 vyrobený v čínskej továrni Gigafactory 3 totiž dostane 2 nabíjacie porty, aby mohol elektromobil využiť stále väčšiu infraštruktúru nabíjacích staníc na tamojšom trhu.

Týmto krokom sa tak Tesla usadí na ďalšom významnom trhu, ktorý po spustení výroby môže výrazne podporiť predaje jej elektromobilov. Na začiatku chce v novej továrni vyrábať podľa Muska 1 000 kusov Modelu 3 týždenne, no postupom času sa kapacita výroby môže zvýšiť až 3-násobne. Tesla ukázala na prvých záberoch dva identické kusy tohto modelu s 18″ kolesami AeroWheels, ktoré boli vyrobené v skúšobnej prevádzke, informuje Electrek.

Zdroj: Teslarati, Electrek

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú