Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Elektromobily Tesly sa preslávili tiež svojou autonómnou jazdou, ktorú im umožňuje špičková výbava plná rôznych špeciálnych senzorov. Doteraz sme však väčšinou videli tieto modely jazdiť bez pomoci vodiča najmä po diaľniciach. Teraz sa na neprerušovanom zábere ukázala Tesla Model 3 jazdiaca v režime autopilota aj po vedľajších cestách, kde hravo zvládala všetky situácie.

Najnovšie video ukazuje Teslu Model 3 počas jazdy so zapnutým autopilotom, ktorý sa stará o všetky povinnosti vodiča za volantom. Dokáže rozlišovať križovatky, semafóry, prednosť v jazde a ďalšie pravidlá, vďaka ktorým môže bezpečne doviezť šoféra na vybrané miesto. Podobné video Tesla publikovala aj pred 3 rokmi.

Najnovšie video je ale neupravený zrýchlený záber z jazdy, ktorý odhalil aj novú grafiku pre renderovanie okolia vozidla na centrálnej obrazovke, informuje Electrek. Zaujímavosťou však je, že počas celej jazdy Model 3 od vodiča nevyžadoval, aby položil ruky na volant, ako to býva zvykom u dnešných Tesiel. Celá jazda začala a končila pri centrále spoločnosti v Palo Alto a trvala približne 12 minút, informoval Mashable.

Zdroj: Electrek, Mashable

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú