Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Tesla získala spoločnosť Maxwell za 200 miliónov dolárov a urobila tak významný strategický krok vpred pri budovaní svojho biznisu.

Tento americký výrobca elektromobilov nie je príliš známy akvizíciami s inými spoločnosťami, no teraz sa rozhodol odkúpiť kalifornskú firmu na výrobu superkondenzátorov. Maxwell sa zaoberá výrobou týchto súčiastok, pričom v poslednom čase pracoval aj na vývoji novej technológie tzv. „suchých elektród“. Z výroby supekondenzátorov však táto spoločnosť dokázala za prvých 9 mesiacov minulého roka zarobiť až 91 miliónov dolárov. Spoločnosť mala koncom minulého týždňa na burze hodnotu 3 dolárov za akciu.

Tesla však súhlasila, že ju odkúpi pri cene 4,75 dolára za akciu a celkovo za výrobcu superkondenzátorov zaplatila 200 miliónov dolárov. Maxwell aktuálne zamestnáva 380 pracovníkov v San Diegu. Odkúpením tejto spoločnosti chce Tesla spraviť výrazné vylepšenia svojich akumulátorových článkov pre elektromobily. S novými technológiami môže dosiahnuť väčší dojazd na jedno nabitie a nižšiu hmotnosť batérií.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú