Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Hoci Apple predstavil v septembri tohto roka novú vylepšenú trojicu svojich iPhonov, jednotkou na trhu bol prekvapilo minuloročný dostupnejší model. Prieskum totiž odhalil, že iPhone XR získal titul najpredávanejšieho smartfónu aj v 3. kvartáli, čo z neho robí najpredávanejší model za rok 2019, informuje 9to5Mac.

iPhone XR dostal tento rok svojho nástupcu v podobe iPhonu 11, ktorý vylepšil niekoľko jeho nedostatkov, no ani to spolu s cenou nestačilo, aby svojho predchodcu prekonal. Podľa prieskumu Counterpoint Research si totiž model XR získal 3 % podiel na trhu a bol najpredávanejším smartfónom aj v poslednom štvrťroku. Dokonca prekonal dostupné modely od Samsungu či Huawei a Xiaomi. V rebríčku TOP 10 najpredávanejších sa teda umiestnil na 1. mieste.

Hneď za ním sa ocitol Galaxy A10, ktorý dobiehal na 3. mieste Samsung Galaxy A50. Ani predstavenie nového iPhonu 11 a ponuka omnoho lacnejších smartfónov neovplyvnila predaje iPhonu XR, za ktorým výrazne zaostával aj Huawei P30 s 1,1 % podielom na trhu. Ten sa umiestnil na poslednom 10. mieste. Deviata priečka patrí Xiaomi Redmi A7, ktoré sa do zoznamu dostalo predovšetkým vďaka silným predajom v Indii, informuje Gizmochina.

Zdroj: 9to5Mac, Gizmochina

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú