Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Spoločnosť Huawei vydala pred pár dňami prvú beta verziu svojho vyvíjaného operačného systému HarmonyOS 2.0, ktorý chce používateľom smartfónov ponúknuť ako alternatívu k populárnemu Androidu. Krátko po sprístupnení bety pre vývojárov sa objavilo video, ktoré odhaľuje tento systém počas používania v modeli Huawei P40, informuje Gizchina.

Nový operačný systém od Huawei pre smartfóny zavítal v uplynulých dňoch v beta verzii do prvých modelov Mate 30 a P40. Práve vlajkové lode spoločnosti sú prvými, ktoré môžu Harmony OS 2.0 okúsiť ešte počas vývoja. Do finálnej a stabilnej podoby sa toho môže ešte veľa zmeniť, vrátane samotného používateľského prostredia systému.

Podľa jedného z prvých videí sa však aktuálne HarmonyOS 2.0 svojim spracovaním podobá na Android s nadstavbou EMUI, v používateľskom prostredí sa toho teda zrejme príliš veľa nezmenilo. Systém beží na Huawei P40 podľa zverejnených záberov bezproblémovo a rýchlo.

Finálna verzia by mala byť potom po ukončení bety vydaná zrejme na jar budúceho roka, v ktorom by sme mali vidieť už aj prvý komerčne predávaný Huawei smartfón s predinštalovaným systémom HarmonyOS 2.0.

Zdroj: Gizchina, YouTube

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú