Po niekoľkých tituloch zvyšujúcich hladinu adrenalínu vytasil Epic o niečo pomalší titul. To ale neznamená, že dnes rozdávaná hra ťa v krajných situáciách nezdvihne zo stoličky.

Minimalistickú plošinovku s vynikajúcou myšlienkou na pozadí, Inside, len teraz vystriedalo extrémne návykové, no zároveň aj náročné ťahové RPG, Darkest Dungeon.

Táto hra sa môže pochváliť ako gotickou grafikou čerpajúcou inšpiráciu v najtemnejších zákutiach zábavného priemyslu, tak aj vysokou náročnosťou, odrádzajúcou od titulu nemalú základňu aj tých najskúsenejších hráčov.

Dva základne piliere hrateľnosti tvorí vysoký dôraz na taktizovanie a vývoj charakterov v priebehu kampane. Herný systém sa tak opiera o špecifický ukazovateľ stresu, kedy je hlavnou úlohou hráča ho manažovať a jeho nevýhody využívať vo svoj prospech.

Zatiaľ čo prechod svetom pozostávajúcim prevažne zo žalárov a podzemí prebieha v reálnom čase, súboje sú, ako sme spomínali vyššie, ťahové. Darkest Dungeon je opäť zadarmo do zajtrajška 17:00, kedy ho podľa uniknutého zoznamu, na ktorý upozornil PC Gamer, Epic vystrieda za podstatne uvoľnenejší titul My Time at Portia.

Zdroj: Epic Games Store, PC Gamer

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú