Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Dnes sa už azda nenájde človek, ktorý by nepočul o mene Satoshi Nakamoto. Ide o pseudonym osoby alebo skupiny, ktorá vytvorila protokol pre najväčšiu kryptomenu bitcoin, vďaka čomu patrí medzi najbohatších ľudí na svete.

Do dnešných dní je identita tohto záhadného tvorcu neznáma. Ako však informuje portál Independent, čoskoro sa karta môže obrátiť. Súd na Floride by totiž kvôli jednému z prebiehajúcich prípadov mohol odhaliť Nakamotovu pravú identitu.

Freepik

Ako píše portál InterestingEngineering, na prvý pohľad ide o pomerne obyčajný spor, kde rodina po zosnulom menom David Kleiman žaluje bývalého obchodného partnera Craiga Wrighta o kontrolu nad ich spoločným majetkom. Problém je v tom, že predmetom sporu je viac ako jeden milión bitcoinov, teda viac ako 60 miliárd dolárov.

Craig Wright je austrálsky programátor žijúci v Londýne, ktorý už od roku 2016 tvrdí, že je jediný tvorca Bitcoinu – väčšina krypto komunity však tieto tvrdenia radikálne odmietla. Rodina zosnulého počítačového experta Kleimana však tvrdí, že Wright sa na tvorbe bitcoinu podieľal spolu so zosnulým Kleimanom, takže majú nárok na polovicu z vyššie uvedenej sumy.

Treba tiež upozorniť, že Wright v minulosti svoje odvážne tvrdenia stiahol a taktiež odstránil všetky dokumenty o bitcoine zo svojej webovej stránky a verejne sa ospravedlnil. Podľa žaloby Kleiman v roku 2010 založil spoločnosť s názvom W&K Info Defense Research, čo má dokazovať, že obaja experti boli firemnými partnermi.

Hoci ešte nedávno sme sa domnievali, že identita pseudonymu Satoshi Nakamoto nebude v dohľadnej dobe odhalená, súd na Floride môže všetko zmeniť.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú