Zlé správy pre fanúšikov Stranger Things. Jeden z najsledovanejších seriálov v histórii Netflixu čaká výrazné oneskorenie vydania finálnej piatej série. What’s On Netflix informuje, že nové časti uvidíme najskôr v roku 2025, a aj tento termín je ešte výrazne optimistický.

Nová séria Stranger Things sa mala začať nakrúcať v júni tohto roka. Tvorcovia seriálu – bratia Dufferovci, však po začatí štrajku scenáristov v Hollywoode upresnili, že natáčanie sa počas štrajku s istotou nezačne a práce na seriáli budú pokračovať až po dosiahnutí dohody medzi filmovými štúdiami a organizáciou WGA, ktorá scenáristov zastrešuje.

Natáčanie piatej série má trvať približne rok, ďalšie mesiace sa bude pracovať na postprodukcii a pridávaní špeciálnych efektov, na ktoré je Stranger Things mimoriadne náročný. Aj pri optimistickom scenári sa tak hovorí o najskoršom možnom vydaní počas leta 2025 – viac než 3 roky po premiére 4. série.

Netflix

Odkladajú sa desiatky projektov

Stranger Things nie je jediným veľkým rozbehnutým projektom, ktorý je pozastavený na neurčito. Kvôli štrajku rovnako ustáli práce aj na očakávanom spin-offe Hry o tróny s názvom A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight, ktorý bol potvrdený iba nedávno a bude zasadený približne 100 rokov pred udalosti Game of Thrones.

Prerušilo sa tiež nakrúcanie Marvelovky Blade, ktorá produkčným ťažkostiam čelí už dlhodobo a vyslúžil si renomé prekliateho filmu. Blade bol v minulosti odložený už viackrát, jeho premiéra bola naplánovaná na september 2024. Tento termín však Marvel s istotou nestihne.

Odkladá sa tiež The Last of Us 2, Emily in Paris, Penguin, nová séria Cobra Kai, filmy Avatar aj tituly Star Wars. Prebiehajúci štrajk ochromil produkciu desiatok filmov a seriálov, jeho koniec je zatiaľ v nedohľadne. Naposledy podobný štrajk trval 100 dní a pre filmový priemysel znamenal miliardové škody.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú