Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Obchod Steam je pre hráčov jedným z najobľúbenejších spôsobov pri výbere a nákupe hier. Počet hráčov však včera dosiahol nový rekord, keď bolo súčasne na tejto platforme online ešte o vyše 300 000 ľudí viac ako pri predošlom rekorde v januári 2018. Steam tak stanovil novú hranicu a v jeden moment bolo v tomto obchode aktívnych až 18 801 944 hráčov. Množstvo hráčov v hrách ale bolo omnoho nižšie, informuje PCGamer.

Nový rekord v počet online hráčov na Steame v jeden moment vyplýva z merania a grafu Steamdb, kde bolo v poobedňajších hodinách zaznamenané doteraz najvyššie číslo. V roku 2018 bol rekord stanovený na 18 537 490 online hráčov, no tentokrát ich pribudlo ešte niekoľko stotisíc. Počet hráčov, ktorí reálne hrali hry, bol omnoho nižší. Oproti predošlému rekordu pred 2 rokmi bolo včera v hrách 5,8 miliónov ľudí, čo je o zhruba 2 milióny menej ako predtým.

Steam

Dvojročný rekord je pripisovaný aj veľkej popularite Battle Royale hry Playerunknown’s Battlegrounds. V minulom roku si pritom Steam pripísal na svoje konto ďalší rekord, keď dosiahol viac ako 1 miliardu používateľov. Mnohé účty sú však považované za falošné, informuje PCGamesN.

Zdroj: PCGamer, Steamdb, PCGamesN

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú