Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Včerajšie problémy na hraničnom prechodie Jarovce – Kittse, kde repatrianti zablokovali tisíce ľudí a diaľnicu D4 svojim bezprecedentným správaním, kvôli meškajúcemu spusteniu smart karantény, stále nemá definitívne riešenie. Slovensko sa však rozhodlo pre radikálny krok a spúšta eKaranténu aj bez schválenia Google a Apple.

Štátna smart karanténa však stále nefunguje podľa predstáv. Premiér síce oznámil, že je spustená, avšak mimo obchodov Google Play a AppStore, keďže Google a ani Apple zatiaľ aplikáciu neschválili vo svojich aplikačných obchodoch. Riešením je tak len manuálna inštalácia na Android smartfóny.

Prejsť sa dá od sobotného večera zatiaľ iba na hraničnom priechode Berg, pričom polícia informuje, že počet priechodov bude pridávať a zároveň upozorňuje, že čas prekročenia hraníc musí byť od 8:00 ráno do 18:00 kvôli technickej podpore.

Ak prídeš v inom čase, ideš rovno do štátnej karantény, lebo nebude možné aktivovať aplikáciu eKaranténa. Na hraniciach policajti skontrolujú tvoju totožnosť a zároveň aktivujú aplikáciu eKaranténa.

Všetky doterajšie úkony na aktiváciu štátnej smart karantény platia tak ako doteraz, no pri bode repatriant podpíše vyhlásenie, čím berie na vedomie, že aplikácia zatiaľ nie je autorizovaná Apple a Google a preberá preto na seba riziko s tým spojené.  Nevedeno, aké riziká má premiér namysli, no situáciu priebežne preverujeme.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú