Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Zatiaľ čo mnohé banky a finančné služby na Slovensku už podporujú bezkontaktné platby pre Apple zariadenia, jedna veľká banka medzi nimi stále chýba. VÚB banka pôvodne oznámila, že Apple Pay chce spustiť v novembri, no nakoniec sa predpokladaný termín môže oddialiť. Podľa nových vyjadrení VÚB môže prísť Apple Pay po presune kariet na nový systém počas prvého novembrového víkendu nakoniec až v decembri.

Ešte v septembri sme informovali o tom, že VÚB banka plánovala spustiť bezkontaktné platby cez Apple Pay v priebehu novembra. Banka sa v komentároch na Facebooku vyjadrila, že prvým krokom pred týmto projektom je presun kariet do nového systému, ktorý má klientom priniesť lepší kartový servis. Apple Pay má byť spustené až potom. Nedávny komentár banky však naznačil, že sa spustenie tejto služby môže odložiť až do decembra.

Banku sme oslovili aj my, avšak doteraz naše otázky k spusteniu Apple Pay nekomentovala. Klienti VÚB si tak zrejme budú musieť počkať ešte zopár týždňov navyše, no bezkontaktných platieb cez svoje iPhony a hodinky Apple Watch by sa mali dočkať do konca tohto roka. Situáciu budeme naďalej sledovať.

Zdroj: VÚB/Facebook

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú