Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Streamovacej platforme Spotify sa podarilo prekonať hranicu 100 miliónov predplatiteľov. Spoločnosť to oznámila v pondelok a pridala aj ďalšie čísla. Z nich vyplýva, že používateľov využívajúcich službu bezplatne je stále väčšina – 117 miliónov. Celkovo tak Spotify má cez 217 miliónov používateľov. O téme informoval The Guardian.

Služba v počte platiacich používateľov medziročne vyrástla o takmer 32 %, ale do zisku sa počas prvého kvartálu v roku 2019 nedostala. Tržby boli na úrovni 1,5 miliardy eur, čo je tak isto takmer tretinový medziročný nárast, ale celkovo spoločnosť stratila 142 miliónov eur. Za posledné 3 mesiace minulého roku pritom Spotify zarobilo vyše 440 miliónov eur.

Spotify k nárastu predplatiteľov pomohol vstup na indický trh, kde od februára pribudli takmer 2 milióny platiacich používateľov. Tento krok je však spojený aj so spormi s veľkými vydavateľstvami v krajine. Ako pripomína portál Engadget, od služby sa ani v nasledujúcom období nečakajú veľké zisky, ale výraznejšie presadenie by malo nastať v oblasti podcastov, a to po akvizícii troch firiem za takmer 300 miliónov dolárov.

Zdroj: The Guardian

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú