Nielen hudobné spoločnosti sa po celom svete spájajú, aby si uctili Georgea Floyda. Na jeho počesť sa Spotify rozhodla pridať 8 minút a 46 sekúnd ticha k výberu playlistov či podcastov, informuje The Verge.

Smrť Georgea Floyda z 29. mája rozbehla vlnu násilných protestov a nepokoje najmä v Spojených štátoch amerických, no postupne sa rozširujú už aj v Európe. Afroameričan George Floyd zomrel na zadusenie následkom tlaku na krku a chrbte, ktoré mu spôsobil policajný dôstojník v Minneapolise, Derek Chauvin.

V rámci kolektívnej akcie „Blackout Tuesday“ (čo v preklade znamená niečo ako temný utorok) v hudobnom priemysle sa Spotify zapojí pridaním 8 minút a 46 sekúnd ticha do playlistov, čo je presne dĺžka, ktorú kľačal Georgovi na krku spomínaný policajný dôstojník.

Prečítaj si tiež
Sony ruší predstavenie PlayStation 5 tento štvrtok. Súcití s hroznou situáciou v USA

Akcia Spotify je súčasťou hnutia „Blackout Tuesday“, ktorého cieľom je protestovať proti rasizmu a policajnému násiliu a koná sa dnes, 2.6.2020. Spotify však bude nielen v tento deň, ale každý iný deň podporovať svojich zamestnancov, priateľov, partnerov, umelcov a tvorcov v boji proti rasizmu, nespravodlivosti a nerovnosti, píše spoločnosť vo svojom blogovom príspevku.

Ako informuje Wersm, Spotify pozastaví aj všetky príspevky na sociálnych médiách a nahradí všetky profilové fotky čiernou farbou. Spoločnosť sa tiež zaväzuje propagovať umelcov s čiernou farbou pleti prominentnejšie pomocou špeciálne pripravovaných zoznamov skladieb. Spotify tiež priradí všetky finančné dary svojich zamestnancov organizáciám bojujúcim proti rasizmu a nespravodlivosti.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú