Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Najväčšia streamovacia služba hudby sa rozhodla odstrániť zo svojej mobilnej aplikácie otravnú funkciu, ktorá z nej začala miznúť už v polovici októbra, podotkol portál Android Police.

Zmenu vo veľkom však môžu používatelia pocítiť až v uplynulých dňoch, kedy sa známa možnosť definitívne stratila z aplikácie. Reč je o funkcii Car View, ktorá sa aktivovala pri používaní Spotify počas šoférovania. Náhradu za ňu ale zatiaľ nečakajme.

Vyradenie tejto funkcie potvrdil na fóre aj jeden z moderátorov Spotify, ktorý uviedol, že podpora funkcie Car View skončila v polovici minulého mesiaca. Doteraz sa však ešte mohla objavovať na mnohých zariadeniach. Používatelia Androidov a iPhonov sa tak pri šoférovaní s touto funkciou už nestretnú.

Car View ponúkal len zjednodušené prostredie appky, ktoré sa aktivovalo pri šoférovaní. Mnohým používateľom však tento spôsob ovládania streamu prekážal. Samozrejme, funkciu bolo možné deaktivovať aj v nastaveniach aplikácie. Po novom však z nej zmizne úplne.

Spotify túto zmenu podložilo tvrdeniami o tom, že hľadá lepšiu alternatívu pre počúvanie hudby cez svoj stream počas jazdy autom, no zatiaľ ju akosi nenašlo. Používatelia stále majú možnosť ovládať prehrávanie zo Spotify aj cez Google Asistenta, Siri alebo pri navigácii aj cez Mapy Google.

Zdroj: Android Police, Spotify

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú