Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Spoločnosť Mars One, ktorá sľúbila, že vyšle stovky ľudí na Mars kde budú môcť žiť, vyhlásila v mieste sídla osobný bankrot. Mnohí experti pritom už od jej vzniku mali podozrenie, že sa jedná o podvodný zámer a spoločnosť nemá žiadny plán, ktorým by ľudí na Mars dopravila a vytvorila im podmienky na život

Spoločnosť sa mala do konkurzu dostať ešte 15. januára, keď túto výzvu uviedla na príslušných úradoch vo švajčiarskom meste Bazilej, kde má Mars One oficiálne sídlo. Oficiálne stanovisko k situácii zverejnila spoločnosť aj na svojej webovej stránke, kde oznámila, že v súčasnosti hľadá investorov pre ich projekt. Konkurz má pritom postihnúť len Mars One Ventures AG a nie Mars One Foundation, ktorá stojí za celou misiou.

Aj keď sa zmysel celého konceptu zdá byť na prvý pohľad bizarný, celkovo sa malo prihlásiť až 200 000 dobrovoľníkov, ktorí by ochotne odišli umrieť na Červenú planétu. Z nich bolo vybraných 100 ľudí, ktorí by mali na planétu odletieť v roku 2031 (pôvodne to malo byť už v budúcom roku). Peniaze na tento projekt by sa mali získať z TV show, ktorá bude dokumentovať prípravu týchto ľudí.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú